Zgjodhëm për ju

HILET E MASHTRIMET

Falënderimi i takon Allahut, falësit të madh, ndëshkuesit të ashpër, Atë e falënderojmë, dhe prej Tij ndihmë e përkrahje kërkojmë, dëshmoj dhe deklaroj se nuk meriton të adhurohet askush po Tij, i cili është Një dhe i pashoq dhe dëshmoj dhe deklaroj se Muhamedi është rob dhe i dërguar i Tij. Robër  të Allahu, le …

HILET E MASHTRIMET Read More »

ALLAHU ZULLUMQARIT IA SHPEJTON DËNIMIN NË DYNJA

Allahu zullumqarit ia shpejton dënimin prej në dunja ndërsa dënimi i ahiretit është edhe më i dhimbshëm Allahu në Kur’an thotë:“E ti kursesi mos e mendo All-llahun si të pakujdesshëm ndaj asaj që veprojnë zullumqarët. Ai vetëm është duke i lënë ata përderisa një ditë në të cilën sytë shtangen (mbesin të hapur).” Ibrahim 42 …

ALLAHU ZULLUMQARIT IA SHPEJTON DËNIMIN NË DYNJA Read More »

MEDITIME KURANORE – 162

Mos i humb shpresat! Një vëlla tregon: U martova dhe gjashtë vite nuk kisha fëmijë, nuk mbeti spital pa ia trokitur derën dhe nuk pata sukses. Mu kujtua fjala e Zekerijas alejhi selam; وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَىٰ رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ “(Përkujto) Edhe Zekiriain kur e luti Zotin e vet: “Zoti im, …

MEDITIME KURANORE – 162 Read More »

MEDITIME KURANORE – 161

Frika nga përfundimi i keq! Sehl Ibn Abdilah et Testurij, rahimehullah, thoshte; “Robërit e sinqertë të Allahut gjithnjë frikësohen nga përfundimi i keq, kjo frikë tek ta është në çdo lëvizje, kohë dhe vend. Ata që janë i përshkroi Allahu në Librin e Tij; وَالَّذِينَ يُؤْتُونَ مَا آتَوْا وَقُلُوبُهُمْ وَجِلَةٌ أَنَّهُمْ إِلَىٰ رَبِّهِمْ رَاجِعُونَ أُولَٰئِكَ …

MEDITIME KURANORE – 161 Read More »