Opinone

Një mesazh për Macron dhe islamofobët e tjerë që muslimanët duhet të dëgjojnë

Nga Yasin Aktay Unë mendoj se debatet që çuan në valën e islamofobisë të nisur nga presidenti francez Macron për të mbuluar krizat e brendshme politike, vendi i të cilit po përballet, sjellin të mira në vetvete, edhe pse na duket se vala është thelbësisht e keqe. Kur të hapet ky lloj regjistri, edhe nëse …

Një mesazh për Macron dhe islamofobët e tjerë që muslimanët duhet të dëgjojnë Read More »

Shëndeti i qeverisjes dhe fuqia e rrotacionit

ERGYS MËRTIRI Një nga arsyet kryesore pse demokracia ka epërsi ndaj sistemeve të tjera politike, është se ajo eliminon dy probleme themelore: tiraninë dhe dhunën. E para bëhet e mundur nëpërmjet ndarjes së pushteteve, e dyta nëpërmjet zgjedhjeve të lira dhe rrotacionit politik. Rama po përpiqet t’i shkatërrojë të dyja, duke rrezikuar ta shpjerë vendin …

Shëndeti i qeverisjes dhe fuqia e rrotacionit Read More »

A përgjigjet Edi Rama për “krimet” e të atit

Andi Bushati Presidenti i Republikës ka rimarë një akuzë të shpërdoruar dendur duke e anatemuar kundërshtarin e tij të momentit, Edi Ramën, për prejardhjen e tij biologjike. Fjala është për një histori që fillimisht e ka përdorur Berisha dhe më pas e kanë rinxjerë nga dosja të gjithë armiqtë politikë të kryeministrit aktual, sipas së …

A përgjigjet Edi Rama për “krimet” e të atit Read More »

Zullumqarët nuk zbresin nga qielli, ata i bëjmë vet!

Kur’ani nuk e trajton historinë e Faraonit vetëm nga këndi i problemit politik, përkundrazi një përgjegjësi të madhe i’a ngarkon edhe shoqërisë qe nuk ka qenë në nivel të përgjegjësisë duke lejuar një padrejtësi të tillë. Prandaj në Kuran nuk denohen vetem veprimet e Faraonit, por edhe ato të popullit dhe ushtrisë së tij.Faraoni ishte …

Zullumqarët nuk zbresin nga qielli, ata i bëjmë vet! Read More »

Mos u habisni, do ju përgjërohet, do përlotet, por nuk shpëton dot nga fundosja!

Nga Ermir Gjinishi Mentaliteti dhe historia jonë vjen si kristal në postulatet e korifenjve. Ata janë njerëzit që skanuan dikotomitë antroplogjike të sjelljes sonë ndër kohëra. Janë memoria e rrugëtimit të steriotipeve shqiptare në shekuj që dialogon pa pesimizëm me intelektin dhe integritetin e kombit. Fati i popullit tim është fati im, thotë Pjetër Bogdani. …

Mos u habisni, do ju përgjërohet, do përlotet, por nuk shpëton dot nga fundosja! Read More »

Pastrimi i parave që e shohin institucionet e huaja, por jo SPAK-u

Vehap Kola Një raport i sapobotuar i Nismës Globale Kundër Krimit të Organizuar Ndërkombëtar (GIF) vërtetoi një akuzë të bërë publike prej kohësh nga opozita: Bashkia e Tiranës është shndërruar në një lavatriçe të pastrimit të parave përmes lejeve të ndërtimit. Sipas gjetjeve kryesore të këtij studimi, në “Tiranë u lëshuan 65 për qind e …

Pastrimi i parave që e shohin institucionet e huaja, por jo SPAK-u Read More »

Shkollat në Republikën Shëndetësore të Shqipërisë

ERMAL HASIMJA 265 milionë njerëz rrezikojnë jetën nga uria, si pasojë e krizës së shkaktuar nga mbyllja e ekonomive në gjithë botën. Shumë herë më tepër sesa ata që rrezikojnë jetën nga COVID-19. Me qëllimin e ligjshëm dhe të kuptueshëm të shpëtimit të jetëve, mjekët morën në dorë vendimmarrjen e plotë mbi shoqërinë. Do të …

Shkollat në Republikën Shëndetësore të Shqipërisë Read More »