Njëzet mije e tetëdhjetë e tre artikuj “shkencorë ” te publikuar ne pubmed perCOVID -19 , nuk kane bere asgjë me tepër se kanë shtuar dilemat tona.

Ku po shkojme…
“Data 08/06/2020 h 22:25, në Pubmed me kerkimin “Covid 19” rezultojne 20083 artikuj shkencorë(?!)
Njezet mije artikuj u deshen per te na dhen me shume pikepyetje sesa pergjigje;
1. A ka nje menyre mbrojtese? Nese po ,si? Dikush thote maskat duhen, dhjete te tjere thone te kunderten. Te gjithe bashke thone qe duhet te lajme duart, kete e kemi mesuar qe 4-5 vjec, ose kush ka qen pa fat ,në specializimin né mjekesi…
2. A ka nje terapi efikase? Hidroksiclorochina po, jo, mbase! Dikush publikon né Lancet dhe pastaj terhiqet artikulli per pamundesi verifikimi. Nje rast me teper unik se i ralle.
3. A Krijon imunitet efikas? Po, jo, mbase…
4. A do jetë vaksina d zgjidhja ? Po, jo, ndoshta..!
5. Vaksina tuberkolozes, 5G, gjenetika e botes se trete, ozonoterapia, i ngrohti i ftohti, vit C, D, E, F, G…..
Te mer malli per makinat e shkrimit kur shkencetaret mendoheshin mire para se te botonin nje artikull…

Edvin Zekaj ,neurokirurg -Milano

%d bloggers like this: