Në Shqipëri shkollat do të hapen në shtator, disa skenarë për të rifilluar mësimin

2016 femije nga shkollat e kryeqytetit performuar “The Cup Song” ne bulevardin “Deshmoret e Kombit”, per te thyer rekordin boteror te Guinness i cili me pare mbahej nga Belgjika. Te ulur ne formen e germave “ALBANIA” ata performuan ne sinkron fenomenin e njohur ne bote, “Cup Song” duke perplasur ne toke kupat plastike dhe duke thyer rekordin boteror Guinness./r/n/r/nSome 2016 Albanian school children perform in the main boulevard of Tirana “The Cup song”, March 25, 2017. The children were awarded the Guinness record for the largest cup percussion ensemble performance.

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama në një postim në rrjetin social Facebook shkruan se shkollat do të hapen.

Rama në një postim shkruan se ministrja e Arsimit, Besa Shahini dhe ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu po merren me hapjen e shkollave.

“Ministrja e Arsimit Besa Shahini dhe ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu, në një komunikim për situatën, arsyetimin tonë dhe masat paraprake që po merren për hapjen shkollave, në kushtet kur të gjitha vendet e botës po diskutojnë këtë çështje delikate dhe kanë zgjedhur rrugë të ndryshme për hapjen e shkollave apo jo pak vende nuk kanë vendosur ende, nëse do t’i hapin.

Çdo hap drejt hapjes së shkollave dhe mbrojtjen e shëndetit nga ky vendim i vështirë, po koordinohet me përgjegjësi maksimale nga institucionet, për garantimin e masave të distancimit social dhe protokolleve të sigurisë, si edhe vlerësimin dinamik të situatës epidemiologjike në vend”, shkruan Rama.

%d bloggers like this: