Emiratet Arabe planifikojnë misionin e parë hapësinor në Mars

Misioni i parë arab hapësinor në Mars po përgatitet të ngritet brenda disa javësh.

Karburantët do të fillojnë javën e ardhshme.

Siç shkruan BBC, do të duhen shtatë muaj për të udhëtuar 493 milionë km (308 milionë milje) për të arritur në Mars dhe për të nisur orbitën e tij, duke dërguar të dhëna të reja tokësore për klimën dhe atmosferën e saj.

Sonda do të mbetet në orbitën e Marsit për një vit të tërë Marsian, 687 ditë, për të mbledhur të dhëna të mjaftueshme.

Një orbitë e vetme rreth Marsit do të marrë sondën 55 orë.

Në një konferencë të hënën, drejtori i programit Sarah Al-Amiri tha se projekti duhet të jetë një nxitje e madhe për shkencëtarët e rinj arabë që të fillojnë një karrierë në inxhinierinë e hapësirës.

%d bloggers like this: