Çfarë ju tha poeti palestinez të rinjëve që duan të migrojnë në Evropë?

Shkrimtari dhe poeti Palestinez Mahmud Dervish, i’u drejtohet atyre që duan të shpërngulen nga vendet e tyre për në Europë:

“Do të migroni në Europë. Atje do ti respektoni të gjitha ligjet, nuk do ti hudhni cigaret në tokë, nuk do të pini duhan në vendet publike, do të kaloni vetëm nëpër kalimet e këmbësorëve, do të keni ndjenja të sigurisë sa që edhe nëse vidhet një mace do ta lajmëroni policinë.

Do ta vendosni rripin e sigurisë gjatë vozitjes dhe gjithashtu edhe karrikën e fëmijës.

Do të pritni në radhë qoftë e gjatë edhe një kilometër.
E kur të fitoni nënshtetësinë europiane do ti votoni ata që do të ju përfaqësojnë, por do të hulumtoni për ta historinë, të kaluarën dhe profesionin e tyre.

NËSE, të gjitha këto dhe të tjera do ti bëni tash në vendet tuaja, kurrë nuk do të migroni??!!”

Përktheu: Ragmi Destani

%d bloggers like this: