Tregime

I bleu një karrocë për invalid, pastaj djaloshi i tha diçka që e befasoi dhe mahniti

Në një emision televiziv, drejtuesi i emisionit e pyeti mysafirin e tij, përndryshe një milioner: „Cili është momenti më i lumtur në jetën tënde?“ Milioneri u përgjigj: „Një ditë, një mik i imi më kërkoi të ndihmoja për të blerë disa karroca për një grup fëmijësh me aftësi të kufizuara. Dhe unë menjëherë dhurova mjeteqë …

I bleu një karrocë për invalid, pastaj djaloshi i tha diçka që e befasoi dhe mahniti Read More »

Mos u bëj i vrazhdët dhe grindavec, sepse udhëtimi i dynjasë është shumë i shkurtër!

Një vajzë ishte ulur në autobus i cili ndaloi në një stacion. Aty hyri një grua, e cila donte të ulej pranë vajzës, duke e goditur me çantat e saj të shumta. Një pasagjer po shikonte atë skenë dhe, me shumë mërzi, e pyeti vajzën: “Pse po hesht dhe pse nuk po i thua asgjë asaj …

Mos u bëj i vrazhdët dhe grindavec, sepse udhëtimi i dynjasë është shumë i shkurtër! Read More »

“Për krejt gjallesat uji është hallall, vetëm për muslimanët është haram!”

Njefare vakti një musliman me emrin Shukri e kishte paguar një mjeshtër për me çel një çeshme për bëmirësi.Pasi çeshmja bëhet gati për përdorim, Shukriu e vendos një pllakë me mbishkrim: Për krejt gjallesat uji është hallall, vetëm për muslimanët është haram!Populli çuditët dhe e kundershton Shukriun, dhe vendosin që të ankohen te Kadiu…Kadiu e …

“Për krejt gjallesat uji është hallall, vetëm për muslimanët është haram!” Read More »

Një tregim i bukur në lidhje me rëndësinë e vakëfit

Në gojën e popullit përcillet një ngjarje mësimdhënëse mes Sulejmanit a.s. dhe trumcakut: Një ditë, Sulejmani kishte sharë trumcakun (apo zogun korrier). Atëherë, trumcaku e kishte kërcënuar: “Shiko se ta shkatërroj mbretërimin!” Dhe Sulejmani e kishte pyetur me nënvleftësim: “E ku e ke atë forcë ti për ta shkatërruar mbretërimin tim?” Dhe trumcaku i vogël …

Një tregim i bukur në lidhje me rëndësinë e vakëfit Read More »

Xhamia e Behlul Dânës

Tregohet se disa njerëz po ndërtonin një xhami dhe, teksa ishin duke e ndërtuar erdhi Behlul Dâna, i cili i pyeti: “Çfarë jeni duke bërë?”; Njerëzit iu përgjigjën: “Jemi duke ndërtuar xhami.”; “E përse” – i pyeti ai. “Si përse? Ne dëshirojmë që me veprat tona të arrijmë kënaqësinë e Zotit.” – iu përgjigjën ata. …

Xhamia e Behlul Dânës Read More »

2 organet

Transmetohet që Lukmani i urtë ka qenë shërbëtor te një i pasur. Një ditë, zotëriu i tij e urdhëroi ta therë një dele dhe t’ia sjellë dy organet më të mira. Lukmani pasi e therri delen, ia dërgoi zotëriut të tij gjuhën dhe zemrën. Pas një kohe përsëri e urdhëroi ta therrë një dele dhe …

2 organet Read More »