Të përgjithshme

Ceremonia e Gurëthemelit të Xhamisë sonë

Data 29 shtator 2018, ishte një ditë historike pë besimtarët Musliman Shqiptar të Troisdorfit dhe rreth tij, pikërisht në këtë datë u bë ceremonia e hedhjes së gurëthemelit të qendrës Islame ´´Ebu Hanife´´. Në këtë ceremoni, në praninë e një numrit të madh të besimtarëve mysliman nga qyteti i Troisdorfit si dhe nga rrethet e …

Ceremonia e Gurëthemelit të Xhamisë sonë Read More »

Shqiptarët e Troisdorfit ndertojnë Xhami të re

Së fundmi, është vënë re një rritje interesi dhe dëshire nga të gjithë banorët e zonës përreth në qytetin Troisdorf-it të Gjermanisë, për të pasur një xhami e cila do t’i lejonte  besimtarët myslimanë të praktikonin ritet e tyre fetare. Pikërisht në republikën Nord Rhein Wesfalen do të ndërtohet një xhami e re, e cila …

Shqiptarët e Troisdorfit ndertojnë Xhami të re Read More »