Të Ndryshme

Të duhet Kurajo për…

Të duhet Kurajo!Vallë ke ti kurajon e duhur?!Që të shfaqësh me veprat tuaja, atë që ke brenda teje.Ose do vdesësh duke ëndërruar.Ose do vdesësh në skajet e rrugës si i pastrehë.A ke kurajon e duhur?!Do ju tregoj një gjë:Suksesi kërkon kurajo!Është më lehtë të mos jesh i suksesshëm, mizoria do jetë shoqëruesi jot i vazhdueshëm, …

Të duhet Kurajo për… Read More »

“Qysh” pyetja që i bllokon të gjithë ata që thonë që njohja nga Izraeli është e shumë e “rëndësishme”

Njohja nga Izraeli Alamet ‘personalitetesh’ e cilësuan si shumë të rëndësishme njohjen e Kosovës nga Izraeli. Nëse i pyet këto ‘personalitete’ pse është kaq shumë e rëndësishme kjo njohje, ata nuk dijnë të përgjigjen ose si përgjigje tregojnë budallakinë e vet.Në fakt, kjo njohje nuk është asgjë më shumë se njohje nga çfarëdo shteti tjetër.Madje …

“Qysh” pyetja që i bllokon të gjithë ata që thonë që njohja nga Izraeli është e shumë e “rëndësishme” Read More »

Rëndësia e ushqimit hallall

Falënderimet dhe lavdërimet i takojnë vetëm Krijuesit të kësaj gjithësie, Atë e falënderojmë dhe vetëm prej Tij ndihmë dhe falje kërkojmë. Përshëndetjet më të përzemërta qofshin mbi të Dërguarin e fundit, Muhamedin alejhi selam, mbi familjen e tij të ndershme, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që e pasuan dhe e pasojnë …

Rëndësia e ushqimit hallall Read More »

“Për krejt gjallesat uji është hallall, vetëm për muslimanët është haram!”

Njefare vakti një musliman me emrin Shukri e kishte paguar një mjeshtër për me çel një çeshme për bëmirësi.Pasi çeshmja bëhet gati për përdorim, Shukriu e vendos një pllakë me mbishkrim: Për krejt gjallesat uji është hallall, vetëm për muslimanët është haram!Populli çuditët dhe e kundershton Shukriun, dhe vendosin që të ankohen te Kadiu…Kadiu e …

“Për krejt gjallesat uji është hallall, vetëm për muslimanët është haram!” Read More »

Prindërit e stresuar i lejojnë fëmijët më gjatë në celular

Studimi i ri nga Universiteti i Guelph, Kanada, tregon se prindërit me nivele më të larta të stresit ishin më pak të prirur për të monitoruar dhe për të kufizuar kohën e fëmijëve të tyre me ekranet si dhe më të prirur për të përdorur pajisjet e tyre elektronike në sy të fëmijëve.Në studim morën …

Prindërit e stresuar i lejojnë fëmijët më gjatë në celular Read More »