Shkrime shkencore Islame

Vrasja e skifterit përse e urdhëroi Profeti (savs)?

Vrasja e skifterit përse e urdhëroi Profeti (savs)? Skifteri ose qifti ( arab. الحِدَأة – angl. Kite) është një zog i çuditshëm që Profeti,(savs) urdhëroi të vritej .. Përse? Le të analizojmë … Studiuesit në Universitetin Australian të Sidneit zbuluan diçka të çuditshme … që zogu skifter, në një mënyrë profesionale duke përdor sqepin dhe …

Vrasja e skifterit përse e urdhëroi Profeti (savs)? Read More »

Vrasja e skifterit përse e urdhëroi Profeti (savs)?

Vrasja e skifterit përse e urdhëroi Profeti (savs)? Skifteri ose qifti ( arab. الحِدَأة – angl. Kite) është një zog i çuditshëm që Profeti,(savs) urdhëroi të vritej .. Përse? Le të analizojmë … Studiuesit në Universitetin Australian të Sidneit zbuluan diçka të çuditshme … që zogu skifter, në një mënyrë profesionale duke përdor sqepin dhe …

Vrasja e skifterit përse e urdhëroi Profeti (savs)? Read More »

Shpikësi i aeroplanit eshte shqiptar , a e ke ditur ?

Mulla Hasan Masurica shpikësi i aeroplanit para vëllezërve RajtMulla Hasan Masurica u lind më 1869 në Anamoravë, ndërsa vdiq në Gjilan më 1942. Kreu shkollat e kohës. Punoi si imam. Merrej me inovacione. Është shpikësi i aeroplanit para vëllezërve Rajt, në vitin 1899. Aeroplani i tij fluturoi disa kilometra dhe u ngrit në lartësi 50-70 …

Shpikësi i aeroplanit eshte shqiptar , a e ke ditur ? Read More »

Shpikësi i aeroplanit eshte shqiptar , a e ke ditur ?

Mulla Hasan Masurica shpikësi i aeroplanit para vëllezërve RajtMulla Hasan Masurica u lind më 1869 në Anamoravë, ndërsa vdiq në Gjilan më 1942. Kreu shkollat e kohës. Punoi si imam. Merrej me inovacione. Është shpikësi i aeroplanit para vëllezërve Rajt, në vitin 1899. Aeroplani i tij fluturoi disa kilometra dhe u ngrit në lartësi 50-70 …

Shpikësi i aeroplanit eshte shqiptar , a e ke ditur ? Read More »