Shëndetësi

Testi i ri i gjakut detekton koronavirusin brenda 20 minutash

Hulumtuesit në një universitet australian kanë gjetur një metodë të re të testimit për koronavirusin e ri, që mund ta detektojë atë brenda vetëm 20 minutash. Kandidatë të doktoraturës me specializime të ndryshme shkencore në Universitetin Monash të Melburnit kanë punuar së bashku për zhvillimin e teknologjisë së re të testimit për COVID-19, raporton AP. …

Testi i ri i gjakut detekton koronavirusin brenda 20 minutash Read More »

Sëmundjet më vdekjeprurëse në botë – Allahu na ruajtë

Sëmundje të ndryshme e kanë shoqëruar njerëzimin që nga fillimet e tij e deri në ditët tona. Shumë prej tyre janë vënë nën kontroll, disa janë reduktuar plotësisht e pak janë ato sëmundje të cilat janë akoma të tmerrshme në forcën e plotë të tyre. Që nga vitet e `70-ta janë më shumë se 20 …

Sëmundjet më vdekjeprurëse në botë – Allahu na ruajtë Read More »

Sëmundja COVID 19 është sprovë për ne – LEXOJE këtë shkrim!

Sëmundja COVID 19 është sprovë për ne – LEXOJE këtë shkrim! Lavdia i takon Allahut, Atë e falënderojmë, prej Tij ndihmë dhe falje kërkojmë. Salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin e mëshirës, Muhamedin salallahu alejhi ue selem.Njeriu është besimtar kur beson se Allahu është Sundues i gjithçkaje dhe se sundues tjetër nuk ekziston, se …

Sëmundja COVID 19 është sprovë për ne – LEXOJE këtë shkrim! Read More »

DOBITË SHËNDETËSORE NGA ÇIKLIZMI

Biçikleta u bën mirë të gjithëve dhe ka një mori avantazhesh për gratë. E rëndësishme është që të respektohen rregullat e qarkullimit rrugor dhe të ngitet mirë. Më poshtë mund të lexoni këshillat për avantazhet dhe disavantazhet e saj. Të mirat e çiklizmit Të mirat e biçikletës janë të shumta, sidomos ato psikologjike. Është kënaqësi …

DOBITË SHËNDETËSORE NGA ÇIKLIZMI Read More »

COVID 19 largohet inshAllah duke thënë shumë herë ESTAGFIRULLAH…

Hoxha i nderuar Jusuf Hajrullahu në lidhje me fatkeqësitë thotë: Në raste të ketilla, sëmundje, termete e fatkeqësi besimtari merr mësime dhe këshilla duke demostrue pendim të sinqertë dhe shpeshtue istigfare të shumta nga fakti që Aliu r.a. thoshte: “Nuk ka zbritur ndonjë bela (fatkeqësi) vetem për shkak të mëkatit dhe se nuk largohet pos …

COVID 19 largohet inshAllah duke thënë shumë herë ESTAGFIRULLAH… Read More »

13 sëmundjet që mund të shfaqen si pasojë e mungesës së vitaminës D

A e dini që vitamina D është shumë e rëndësishme për trupin e njeriut? Fatkeqësisht shumica e “profesionistëve shëndetësorë” ju thonë që të shmangni rrezet e diellit sepse mund të shfaqet kanceri në lëkurë, transmeton lajmi.net. Kjo ndodhë sepse këta “profesionistë” nuk e kuptojnë që vitamina D ndihmon lëkurën që të parandalojë kancerin në lëkurë, …

13 sëmundjet që mund të shfaqen si pasojë e mungesës së vitaminës D Read More »

ROLI I FESË NË NGRITJEN E NDËRGJEGJES PUBLIKE PËR RUAJTJEN E AMBIENTIT

Dr. Sedat ISLAMI Degradimi i ambientit është një nga temat më të diskutuara viteve të fundit. Për shkak të rreziqeve që mund të sjellë për njerëzimin, degradimi i ambientit është shndërruar në një debat ku pjesëmarrës është e tërë shoqëria. Ndoshta edhe për shkak të rrezikut që ndiejmë të gjithë. Ky është edhe motivi i …

ROLI I FESË NË NGRITJEN E NDËRGJEGJES PUBLIKE PËR RUAJTJEN E AMBIENTIT Read More »

SHTATË MENDIME PËR VIRUSIN COVID-19

Allahu i Madhërishëm në mënyra të ndryshme i sprovon robërit e Tij, në mënyrë që të bëhen të vetëdijshëm për varshmërinë dhe nevojës së domosdoshme për fuqinë e Tij, dhe varësisht arritjeve të mëdha medicinale dhe përparimit të madh teknologjik, ose varësisht nga fama njerëzore, sasisë dhe të mirave dhe vlerave materiale me të cilat …

SHTATË MENDIME PËR VIRUSIN COVID-19 Read More »