Pyetje-Përgjigje

Ku qëndron besimi i atyre njerëze të cilët falen vetëm për xhuma dhe gjatë ramazanit?!

Pyetja: Ku qëndron besimi i atyre njerëze të cilët falin vetëm namazin e xhumasë dhe gjatë muajit Ramazan falin namaz ? Si është gjendja  me këta persona në Ditën e Gjykimit? Doja një përgjigje të fortë me argumente nga Kurani dhe Suneti, për shkak se këto përgjigje do t’ia adresoj një vellai musliman? Përgjigja: Dijetarët …

Ku qëndron besimi i atyre njerëze të cilët falen vetëm për xhuma dhe gjatë ramazanit?! Read More »

Kam frikë se mos jam nga banorët e zjarrit të Xhehenemit!

Pyetja: Shjetani po më mundon shumë. Një ditë ka filluar të më sjellë shumë dyshime në besimin në Allahun s.v.t. Nuk e di se si do të jetë gjendja ime tani nëse vdes. Kam frikë se mos jam nga banorët e zjarrit të Xhehenemit. Unë sa herë që po ulem dhe po mendoj, mendimet më …

Kam frikë se mos jam nga banorët e zjarrit të Xhehenemit! Read More »

A marr gjynah nëse i përshendes ata pa ndonjë qëllim?

Pyetja: E di që përshëndetja me dorë e meshkujve që nuk i njoh është e ndaluar (haram), por a marr gjynah nëse i përshendes ata pa ndonjë qëllim, vetëm pse në vendet tona kjo është traditë. A kam gjynah për këtë apo jo? Përgjigja:  Me të vëretë qëllimi në vepra është një nga gjërat esenciale, …

A marr gjynah nëse i përshendes ata pa ndonjë qëllim? Read More »

Një person e kanë kapluar vesveset e forta

Autor: Shejkh Sulejman Ruhejli Pyetje: Një person e kanë kapluar vesveset e forta dhe është këshilluar që të lexojë Kuran me Tefsir që kjo te jetë shërim për të, vetëm se shejtani e largon atë nga kjo duke i futur dyshime se ai sa herë që e lexon (Kuranin) krahas dijes së pakët të tij, atij i …

Një person e kanë kapluar vesveset e forta Read More »