Produktivitet

Të duhet Kurajo për…

Të duhet Kurajo!Vallë ke ti kurajon e duhur?!Që të shfaqësh me veprat tuaja, atë që ke brenda teje.Ose do vdesësh duke ëndërruar.Ose do vdesësh në skajet e rrugës si i pastrehë.A ke kurajon e duhur?!Do ju tregoj një gjë:Suksesi kërkon kurajo!Është më lehtë të mos jesh i suksesshëm, mizoria do jetë shoqëruesi jot i vazhdueshëm, …

Të duhet Kurajo për… Read More »

10 ide për dhuratat e Bajramit

Fiter Bajrami dhe Kurban Bajrami janë të vetmet festime që kërkojnë përkushtimin e një muslimani. Kjo do të thotë që Bajrami për ne është ditëlindje, përvjetorë, dhe cdo festë tjetër, për të cilën ja vlenë të shpenzohet. Dhuratat janë traditë e Kurban Bajramit, dhe në mbarë botën gjenden kartolina të shkruara “Eid Mubarak” do të thotë “Festë …

10 ide për dhuratat e Bajramit Read More »

Lexoni çfare do te thote te jesh mjek!

Muhamed Mashali i quajtur ndryshe “mjeku i varfër”.U diplomua në vitin 1967 në shkollën e mjekësisë dhe ishte një student ekselent me 99,3% notë mesatare.Muhamed Mashali ka 50 vjet që mjekon të varfërit falas në klinikën e tij në qytetin Tanta në Egjipt.Ai gjithashtu u jep para, sepse ata nuk kanë mundësi të blejnë ilaçe.Gjithmonë …

Lexoni çfare do te thote te jesh mjek! Read More »

Thënie të urta të Orientit: Mburrja më e madhe është të mos mburresh

• Vështrova krenarinë e dhe e gjeta krenare midis diturisë dhe edukatës, e të përulur midis injorancës dhe fëlliqësisë. • Ushqeje zemrën me edukatë, ashtu siç i hedh zjarrit dru. • Verbëria e vërtetë është ajo e zemrës. • Injoranti përfiton nga gabimi i tij, ndërsa i dituri nga ai i të tjerëve. • Ruhu …

Thënie të urta të Orientit: Mburrja më e madhe është të mos mburresh Read More »

Prindërit e stresuar i lejojnë fëmijët më gjatë në celular

Studimi i ri nga Universiteti i Guelph, Kanada, tregon se prindërit me nivele më të larta të stresit ishin më pak të prirur për të monitoruar dhe për të kufizuar kohën e fëmijëve të tyre me ekranet si dhe më të prirur për të përdorur pajisjet e tyre elektronike në sy të fëmijëve.Në studim morën …

Prindërit e stresuar i lejojnë fëmijët më gjatë në celular Read More »