Arkiva historike

Jusuf Gërvalla i shkruante nënës: Dije se krejnia jote përballë fërfllazës së sotme, asht helmi ma i fortë për anmikun

Në shtator të vitit 1980, Jusuf Gërvalla ishte larg nënës së tij. Dashuria e pastër e saj megjithatë e ka shoqëruar Jufusin në udhëtimet, tragjeditë e të mirat e jetës së tij. Sot, në 77 vjetorin e lindjes së tij, KultPlus ju sjell këtë letër mjaft emocionale të Jusuf Gërvallës. “ Nanë e dashtun!Rruga e …

Jusuf Gërvalla i shkruante nënës: Dije se krejnia jote përballë fërfllazës së sotme, asht helmi ma i fortë për anmikun Read More »

Rrëfimi i tmerrshëm i nipit të ish-Kryeministrit: Si e hodhi babai foshnjën e tij nga shkëmbi me urdhër të Mehmet Shehut

DASHNOR KALOÇI/ Kjo është historia e panjohur e familjes së ish-Kryeministrit shqiptar, Mehmet Shehu, që nga periudha e Monarkisë së Zogut dhe gjatë viteve të pushtimit të Shqipërisë. Pas kthimit të tij nga internimi në Francë, ai dhe e gjithë familja e tij u lidhën me Lëvizjen Antifashiste, duke qëndruar maleve deri në mbarimin e …

Rrëfimi i tmerrshëm i nipit të ish-Kryeministrit: Si e hodhi babai foshnjën e tij nga shkëmbi me urdhër të Mehmet Shehut Read More »

Hafiz Ibrahim Dalliu, arrestimi, akuzat e rreme dhe dënimi

Nga Kastriot Dervishi Në vitin 2008 krejt rastësisht kam gjetur foton e hetuesisë së Hafiz Ibrahim Dalliut, e cila është bërë tashmë shumë e njohur. Më vjen mirë që një foto të humbur me imazhin e këtij kleriku të burgosur e kam sjellë dhe bërë të njohur. Dosja e tij hetimore-gjyqësore ishte tërhequr prej  Arkivi …

Hafiz Ibrahim Dalliu, arrestimi, akuzat e rreme dhe dënimi Read More »

“T’u bëfshin gjarpër në mushkëri të mirat tona”

Djali i një familjeje arratiset në Jugosllavi. Si plot raste, jugosllavët që bashkëpunonin ngushtë me regjimin e Enverit, e kthejnë në Shqipëri. Familja e djalit 20 vjeçar i bën një letër gjykatës, ku kërkon që djali të dënohet sa më ashpër. Djali i tyre mallkohet, quhet “dezertor”, “i padenjë”, “bastard”, ndërsa ata vetë thonë se …

“T’u bëfshin gjarpër në mushkëri të mirat tona” Read More »