Analiza

Përplasja Greqi-Turqi dhe Shqipëria

NGA DR. ARBEN RAMKAJ Ndonëse fqinjë me njëri-tjetrin, raportet shtetërore Turqi-Greqi kanë qenë ndër dekada të vështira dhe të mbushura me tensione. Përshkallëzimi i rrezikshëm dhe me pasoja potencialisht të rënda për rajonin dhe më gjerë i ditëve të fundit mbart padyshim ankesat dhe mëritë e vjetra historike, por sigurisht të përziera edhe me elementë …

Përplasja Greqi-Turqi dhe Shqipëria Read More »

Shqiptarët dhe Boshnjakët – Dy popuj, një fat…

Shkruan Abdi Baleta Kronika e paralelizmave historike, ideologjike e fetare dhe ngjashmëritë e situatave në të cilat janë gjendur kohë pas kohe shqiptarët e boshnjakët është më e pasur se ajo e marrëdhënieve konkrete ndërmjet tyre në nivel kombëtar e shtetëror. Fizionomitë e sotme kombëtare me ngjashmëri shpirtërore-psikologjike te shqiptarët dhe boshnjakët u formuan nëpërmjet …

Shqiptarët dhe Boshnjakët – Dy popuj, një fat… Read More »

25 vjet pas Srebrenicës, si e humbi bota “oreksin” për të hetuar krimet e luftës

Ratko Mlladiç, gjenerali serb i Bosnjës i dënuar për urdhërimin e vrasjes së 8.000 burrave dhe djemve boshnjakë nga Srebrenica, do ta “kremtojë” këtë javë 25 vjetorin e masakrës në një qeli në Hagë, ku ai po qëndron prej 9 vitesh. Por një çerek shekulli nga Masakra e Srebrenicës, bota duket se është mësuar me …

25 vjet pas Srebrenicës, si e humbi bota “oreksin” për të hetuar krimet e luftës Read More »

Bashkësia Islame pronare e nikoqire e “Lidhjes së Prizrenit”!

Dr. Orhan Bislimaj Historianët e studiuesit kanë folur për Lidhjen e Prizrenit, por shumë rrallë apo fare hiq, nuk e kanë përmendur kontributin e Bashkësisë Islame, në këtë projekt të rëndësishëm kombëtar e atdhetar. Ndërsa, dihet se Bashkësia Islame me ylematë e saj, ka qenë ideatore, organizatore e nikoqire e Lidhjes së Prizrenit, sidomos në …

Bashkësia Islame pronare e nikoqire e “Lidhjes së Prizrenit”! Read More »

Dëshmi të reja rreth lobimit me para të buxhetit për copëtim të territorit

Jeta Xharra BIRN- ka zbuluar dëshmi të reja të lobimit të institucioneve të Kosovës për shkëmbim territoresh me Serbinë: një gazetar i gazetës Le Monde ka deklaruar që Ambasadori i Kosovës në Francë, Qëndrim Gashi, personalisht ka avokuar për shkëmbim territoresh përderisa një akademik amerikan ka zbuluar se si Hashim Thaçi i ka kërkuar atij …

Dëshmi të reja rreth lobimit me para të buxhetit për copëtim të territorit Read More »

Dëshmi të reja rreth lobimit me para të buxhetit për copëtim të territorit

Jeta Xharra BIRN- ka zbuluar dëshmi të reja të lobimit të institucioneve të Kosovës për shkëmbim territoresh me Serbinë: një gazetar i gazetës Le Monde ka deklaruar që Ambasadori i Kosovës në Francë, Qëndrim Gashi, personalisht ka avokuar për shkëmbim territoresh përderisa një akademik amerikan ka zbuluar se si Hashim Thaçi i ka kërkuar atij …

Dëshmi të reja rreth lobimit me para të buxhetit për copëtim të territorit Read More »