Month: December 2019

Shpikësi i aeroplanit eshte shqiptar , a e ke ditur ?

Mulla Hasan Masurica shpikësi i aeroplanit para vëllezërve RajtMulla Hasan Masurica u lind më 1869 në Anamoravë, ndërsa vdiq në Gjilan më 1942. Kreu shkollat e kohës. Punoi si imam. Merrej me inovacione. Është shpikësi i aeroplanit para vëllezërve Rajt, në vitin 1899. Aeroplani i tij fluturoi disa kilometra dhe u ngrit në lartësi 50-70 …

Shpikësi i aeroplanit eshte shqiptar , a e ke ditur ? Read More »

Shpikësi i aeroplanit eshte shqiptar , a e ke ditur ?

Mulla Hasan Masurica shpikësi i aeroplanit para vëllezërve RajtMulla Hasan Masurica u lind më 1869 në Anamoravë, ndërsa vdiq në Gjilan më 1942. Kreu shkollat e kohës. Punoi si imam. Merrej me inovacione. Është shpikësi i aeroplanit para vëllezërve Rajt, në vitin 1899. Aeroplani i tij fluturoi disa kilometra dhe u ngrit në lartësi 50-70 …

Shpikësi i aeroplanit eshte shqiptar , a e ke ditur ? Read More »

Simptomat e sihrit të dështimit

Simptomat e brendëshme: Ngushtimi, paqëndrueshmëria, plogështia, frika, pesimizmi, rënia shpirtërisht.2. Dëshira për të qëndruar i vetmuar, ngushimi në vetvete.3. Dorëzimi, lodhja, përtacia, këputja.4. Kur bën nijet i sëmuri me magji që te vazhdon kryerjen e punëve të tij dhe të regullo gjendjen e tij, apo të vazhdon studimet dhe përseritjen e mësimeve te tij, e …

Simptomat e sihrit të dështimit Read More »

Simptomat e sihrit të dështimit

Simptomat e brendëshme: Ngushtimi, paqëndrueshmëria, plogështia, frika, pesimizmi, rënia shpirtërisht.2. Dëshira për të qëndruar i vetmuar, ngushimi në vetvete.3. Dorëzimi, lodhja, përtacia, këputja.4. Kur bën nijet i sëmuri me magji që te vazhdon kryerjen e punëve të tij dhe të regullo gjendjen e tij, apo të vazhdon studimet dhe përseritjen e mësimeve te tij, e …

Simptomat e sihrit të dështimit Read More »

Simptomat dhe shenjat e shtëpisë ku është bërë sihri

Simptomat dhe shenjat e shtëpisë ku është bërë sihri-Shikimi i fantazmave në shtëpi-Nuhatja e erës së keqe në shtëpi-Mosmarrëveshja e shpeshtë pa ndonjë shkak.-Ikja nga shtëpia pa ndonjë shkak.-Humbja e gjërave në shtëpi.-Pakësimi i bereqetit në shtëpi.-Djegia e poçeve elektrike në shtëpi një pas një pa ndonjë shkak të qartë.-Nuk arrin ta rregullon dhe pastron …

Simptomat dhe shenjat e shtëpisë ku është bërë sihri Read More »